Børn i Prag

af | 13. aug, 23 | Prag Guide

Storbyferie kan være en hård tjans, selv for voksne. Der skal gås mange skridt, og det nærmeste toilet er ikke altid lige til at finde med det samme. Så man er nødt til at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager på børnefamilie-ferie i Prag.

Denne artikel indeholder tips til alle aldersgrupper, også teenagere.

Desuden er man jo nødt til at have helt styr på sine børn i trafikken. Men når alle disse forbehold er taget, er der selvfølgelig også muligheder.

Områderne i nærheden af Slottet:

Det mest tilgængelige område. På den ene side af slottet ligger Petřin højen med det lille Eiffeltårn. Her er masser af plads at løbe omkring på, og legepladser. De lidt større børn har måske energi til at komme op i tårnet og nyde de enestående udsigter over Prag. Og såvel store som små kan more sig i spejlsalene i den lille borglignende bygning ved siden af tårnet. Kiosk med mulighed for at købe forfriskninger.

I spejllabyrinten på Petřin højen er der selvfølgelig også en spejlsal med sjove effekter

På den anden side af slottet ligger Letna, som man som regel besøger for at nyde udsigten over Prag. Også her er der god plads, og bl.a. en legeplads, hvor redskaberne er udformet som dyr. Lidt ældre børn og unge har gode muligheder for for eksempel at køre på rulleskøjter. Ved Letna finder man desuden Det Nationale Tekniske Museum.

Indenfor er der godbidder for børn og barnlige sjæle. Måske det først og fremmest er far og søn, der vil forstå at værdsætte den fine samling af biler, motorcykler, tog og flyvemaskiner?

Mala Strana

Når man går ud på Karlsbroen fra Mala Strana-siden møder man efter ca. 50 m en stentrappe på højre hånd. Gå ned ad den – og du er på Kampa halvøen. Nedenfor er der på højre side et nyrenoveret område ved Restaurant Kampa. Her findes et legeområde med klatrestativ, rutschebane, sandkasse etc.

Når man alligevel er på Kampa kan man gå lidt længere væk fra Karlsbroen, tværs over pladsen midt i fodgængerzonen. På den anden side finder man nogle græsarealer, som egner sig til frisbee, et lille spil fodbold, tag-fat og andre fysiske aktiviteter. Omkring midtvejs ligger en legeplads.

Går man den modsatte vej langs floden, henimod den bro, der hedder Manesuv Most, kommer man til et haveanlæg, som hedder Vojanovy Sady. Når man er kommet ind, ligger der på højre side en lille legeplads beregnet til de mindste 

Smichov med Børnenes Ø:

Her finder man en af hovedattraktionerne for børn i Prag, nemlig Børnenes ø, som ligger her på Google Maps.

Her er der god plads, frisk luft og masser af legemuligheder for børnene – både de helt små og de knapt så små.

Flere legepladser opdelt efter brugernes alder – karrusel, klatrestativer, sandkasse

Fodboldbane med kunstgræs

Tartan-volleyball/netball-bane

Streetball, basketball

Som et af de første steder i Prag tilbyder øen attraktioner, der er designet specielt til handicappede børn.

Der er gratis adgang til legefaciliteterne. Alkohol må ikke nydes der, og hunde har ingen adgang. Men børnefamilier er meget velkomne.

Børnenes ø – Dětský ostrov i Prag har aktiviteter til mange aldersgrupper

Podoli:

Tager man sydpå, ca. 3 kilometer langs floden, finder man Prags største svømmestadion, hvor der foruden de almindelige pools er små og store rutschebaner, store sandkasser, karusseller, legehus og et græsareal velegnet til boldspil mm. Hunde ingen adgang.  Det er bedst at tage sporvognen dertil, stoppestedet heder Kublov (eller Dvorce, som nævnt i næste punkt).

Find priser, åbningstider mm. på den officielle hjemmeside.

Kan fint kombineres med Žluté Lázně

Podoli svømmestadion i Prag har også noget for børn

Žluté Lázně – ”Den Gule Spa” – Tag med til stranden!

Syd for centrum ligger et stort friluftsområde, som er det tætteste, vi kommer på strandliv i Prag.

Foruden et stort sandområde med barer er der vandaktiviteter, beach volley, bordtennis, petanque, kroket, afslapningsområder, legeområde for de mindste, andre legeaktiviteter, fine toiletter, masser af snacks, ølhave, dansepavillon, restauranter, pizzamand osv. osv.

Decideret badeliv skal man ikke forvente. Selvom det selvfølgelig er muligt at hoppe i floden, som er ren nok til, at man kan svømme i den. Den er uklar pga. plantepartikler og sedimenter, ikke pga. forurening.

Området er kommercielt – man betaler for at bruge faciliteterne. Men det er til lokale priser, min kontakt på stedet (indehaveren af en af restauranterne) siger, at 90% af gæsterne er tjekker, hvilket selvfølgelig betyder, at priser er tilpasset den lokale økonomi.

Af og til er der film, koncert eller andre arrangementer. Der er et program på stedets hjemmeside: http://www.zlutelazne.cz/en

Der er åbent i sæsonen fra 9-22. Kommer man inden klokken 17, betaler man Czk. 100,- ved indgangen, men beløbet er samtidig en ”voucher”, som kan forbruges i området. De vil gerne sikre sig, at gæsterne er kunder for minimum Czk. 100,-. Og der kan vi vist sagtens være med.

Man kommer nemmest dertil med sporvogn til stoppestedet Dvorce. Kan fint kombineres med svømmestadion Podoli (se ovenfor)

Foruden en strand har Žluté Lázně masser af aktiviteter for børn og voksne

Vinohrady:

Besøg legepladsen U Vodárny med flotte legeredskaber bl.a. som borge og et godt faldunderlag. Rolige omgivelser og anbefalelsesværdigt, hvis du opholder dig i området.

Prags Zoo:

Prags Zoo ligger 2-3 kilometer væk fra centrum, men turen dertil er heldigvis ganske enkel. Med offentlig transport tager du metroen til Nádraží Holešovice, hvorfra der kører bus (samme billet) direkte til Zoo.

Man finder Zoo ved Troja, hvor der også er mulighed for at besøge det smukke slot Trojsky Zamek, omgivet af vinmarker og landsbyagtig bebyggelse. Slottet blev bygget i det 17. århundrede i barok stil og har gennemgået en omfattende restaurering. Det er et af Prags mest bemærkelsesværdige sommerpalæer med bl.a. nogle smukke vægstatuer og fontæner.

Zoo ligger ved en kløft med stejle skråninger ved floden Moldau. Samlingen af dyr er ret omfattende og omfatter f.eks. pingviner, søløver, løver, tigre og elefanter. Man bliver næppe skuffet, og kan bl.a. også nyde de smukke omgivelser, som f.eks. stenbukkene opholder sig i. Der er desuden en god udsigt fra zoo. Der findes kælemuligheder med bl.a. geder. Der er flest mennesker i weekenderne.

Find aktuelle billetpriser, åbningstider mm. på Prag Zoos officielle hjemmeside.

Prags Zoo er helt bestemt et besøg værd!

Indendørs legeland, Toboga:

Tobogas egen præsentation, oversat: ” TOBOGA Fantasy er en stor legeplads med mange attraktioner for både børn og voksne. I Tjekkiet er denne enestående forlystelsespark unik med hensyn til antallet af attraktioner, legepladsens størrelse og hele dens omfang.

På et område på over 6.000 m2 er der mange attraktioner, som giver uforglemmelige oplevelser for både børn og voksne. Hver af dem tager dig med ind i en fantasiverden, hvor alt er muligt. På bare én dag kan du tage på eventyr på planeten FANTASY, hvor der kun bor glade og legesyge mennesker.”

Find Toboga her: Skandinávská 5a. Med offentlig transport tager du Metroens linje B til stoppestedet Stodůlky. Der er ca. 10 minutter at gå fra metrostationen. Du kan også køre i bil, så kan du parkere ve parkeringspladsen stort set ved siden af.

Et indendørs legeland som f.eks. Toboga er en god aktivitet til en regnvejrsdag – eller til en dag helt helliget netop børnenes interesser

Badeland:

Udenfor Prag, i forstaden Pruhonice, finder man et kæmpestort badeland, Aquapalace Praha. Der er selvfølgelig alt, hvad hjertet begærer af svømmemuligheder, vandrutsjebaner osv., og også saunaer, fitness, spa og wellness. Desuden iscafeer, cafeer, restauranter og meget mere. Find prislisten via ovenstående link. Priserne er højest i weekenden, måske værd at tage med i betragtning.

Man kan køre dertil i bil eller tage offentlig transport: Fra metrostationen Opatov (Linje C) skal du finde en bus, der kører til stationen Čestlice, Aquapalace.

AquaPalace Praha byder ikke kun på rutsjebaner men også svømning, spa, wellness, sauna og masser af mad og drikke.

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

 1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
 2. Markeder i Prag
 3. Om Prag Hoteller
 4. Restauranter i Prag – gode spisesteder
 5. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
 6. Metro og sporvogne i Prag
 7. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
 8. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
 9. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
 10. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
 11. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
 12. Jul og julemarkeder i Prag
 13. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
 14. Børn i Prag
 15. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
 16. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
 17. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
 18. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
 19. Kort over Prag
 20. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!