Information om Corona i Prag og Tjekkiet

af | 31. jul, 22 | Prag Guide

Opdateret d. 11/5 2023.

Siden om information om Corona i Prag opdateres løbende ved væsentlige ændringer. Reglerne på denne side vedrørende indrejse gælder indbyggere fra Danmark. De øvrige regler er generelle, uanset hvilket land, man normalt bor i.

Den væsentligste information: Corona anses ikke længere for en truende sygdom i Tjekkiet, og der er ingen særlige hensyn at tage. Til orientering lader jeg alligevel nedenstående stå, hvis du vil have flere detaljer.

Kan man roligt rejse til Tjekkiet og Prag? Få alle svarene om Corona i Prag her på siden.

Læs om regler, forholdsregler og restriktioner vedrørende coronavirus, eventuelle begrænsninger eller påbud og få et par gode råd med på vejen.

Find din corona-information om Prag på denne side!

Der er nu ingen indrejserestriktioner i forbindelse med Covid, uanset hvilket land, man kommer fra.

Med andre ord: Indrejse til Tjekkiet foregår på præcist samme måde som før Covid19-pandemien.

Alle gæster, som vælger at booke indkvartering i Prag gennem Prag Hoteller / Prag Eksperten vil løbende blive holdt orienteret om eventuelle ændringer, så du ikke er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig og hvad der forventes af dig, når du ankommer.

Vær opmærksom på, at når man rejser til et andet land, er det det pågældende lands regler, der er gældende, f. eks. mht. “alder” på en negativ test, “gyldighedslængde” af overstået Covid-19 osv. Det er i den forbindelse ikke relevant, hvad de danske regler er.

Alle gængse faciliteter er åbne og tilgængelige i Tjekkiet

Fra 9/2 skal man ikke længere vise Coronapas i Tjekkiet.

Regler om mundbind/ansigtsmaske:

Når der skal bæres ansigtsmaske i Tjekkiet, er et medicinsk mundbind IKKE godkendt. Der skal anvendes KN95 eller FFP2-maske

Når der skal bæres mundbind/ansigtsmaske, er det som minimum en maske af typen FFP2 eller KN95, som yder god beskyttelse for den, der har den på (se foto). Børn yngre end 3 år er fritaget. I praksis vil turister for øjeblikket ikke få brug for at bære ansigtsmaske.

Der skal bæres mundbind/ansigtsmaske følgende steder:

 • Plejehjem og lignende
 • Lægelige/medicinske faciliteter, herunder lægekonsultationer og sygehuse

Hvor kan man købe mundbind og håndsprit i Prag?

Masker/mundbind og håndsprit er nemt at skaffe. Du kan f. eks. finde det hos ”materialister”, det kaldes ”Drogerie” på tjekkisk. DM, Rossmann og Teta er de mest udbredte kæder. Du kan desuden købe det på apoteket (men du skal være iført mundbind for at gå på apoteket).

Langt de fleste småkøbmænd/kiosker sælger masker/mundbind billigt.

Corona-test i Prag:

Skulle du føle dig usikker eller utilpas, og er du bekymret for, om du måske er smittet, bør du blive testet.

Find en liste over testcentre her: TESTCENTRE

En PCR test uden henvisning fra læge må maksimalt koste Czk. 814,-, som skal betales med kort. Man kan forvente at få resultatet indenfor cirka 24 timer pr. sms. Hurtigtest må maksimalt koste Czk. 250,-

Du kan med andre ord sagtens rejse til Prag. Og hvis du booker hotel hos mig, så hjælper vi hinanden: jeg hjælper dig med information og service og du hjælper mig med at ”overleve” den værste sæson i den tid, jeg har arbejdet med at give danskere skønne oplevelser i Prag. Jeg har virkelig brug for din booking, så jeg også i fremtiden kan give vejledning, tips og idéer.

Corona i Prag

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

 1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
 2. Markeder i Prag
 3. Om Prag Hoteller
 4. Metro og sporvogne i Prag
 5. Restauranter i Prag – gode spisesteder
 6. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
 7. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
 8. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
 9. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
 10. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
 11. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
 12. Børn i Prag
 13. Jul og julemarkeder i Prag
 14. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
 15. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
 16. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)
 17. Kort over Prag
 18. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
 19. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
 20. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
 21. Appen, du bare MÅ have: PID Litačka

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!