Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen

af | 15. jul, 23 | Prag Guide, Mad og Drikke

En brunch, der giver usædvanligt god værdi for pengene.

Som de fleste, der rejser til Prag, vil vide, er der masser af muligheder for at spise sig mæt for små penge.

Men hvis man er madglad, kan man jo overveje, om man skal udnytte det fordelagtige prisniveau til også at kigge sig lidt omkring på ”øverste hylde”. Så bevæger vi os væk fra et stort måltid til omkring eller under 100 kroner, men sådan er det jo med de helt særlige madoplevelser.

Mulighederne er mange, og et af eksemplerne er Restaurant Mlýnec lige ved Karlsbroen.

Restaurant Mlýnec ser ikke ud af så meget ude fra
Restaurant Mlýnec ser ikke ud af så meget ude fra, men der er masser af plads

Et oplagt bud er deres smagemenu, der kaldes ”The Most Popular” på hjemmesiden. Her kan man vælge mellem 4 retter (Czk. 1.645,-, kr. 500,-) eller 5 retter (1.845,-, kr. 565,-), og man kan samtidig tilvælge en tilpasset vinmenu med 4 eller 5 vine til hhv. Czk. 845,- og 1.045,-. Det er jo en portion penge, men hver en krone værd.

Man kan selvfølgelig også vælge á la carte og selv finde sin vin i vinlisten.

Der er direkte udsigt til Karlsbroen
Der er direkte udsigt til Karlsbroen

Der er direkte udsigt til Karlsbroen
Vi blev tilbudt et bord på terrassen lige ved Karlsbroen, men under en hedebølge, hvor temperaturen på dagen nåede over 36°, foretrak vi det køligere klima indenfor

Hver lørdag og søndag tilbydes en brunch, og det er den, jeg vil beskæftige mig med her.

Lad mig begynde med ordet ”Brunch” – for det er det egentlig kun i forhold til tidspunktet, klokken 11:30, og ikke i forhold til selve maden, der i virkeligheden er en luksuriøs frokost.

Man modtages og vises til bordet, hvor der serveres prosecco som velkomstdrink. Og derefter fortsætter festen! Dørene åbnes klokken 11:30, og det hele slutter klokken 15:00. Det lyder af lang tid, men det passer perfekt, og jeg anbefaler, at man mødet op 11:30!

Jeg har nydt mange gode måltider sammen med Linda og Stig Hardø, der til fulde deler min madglæde
Jeg har nydt mange gode måltider sammen med Linda og Stig Hardø, der til fulde deler min madglæde

Alle retter serveres ved bordet, og inkluderet i prisen kan man frit drikke det, man har lyst til, bl.a. prosecco, hvidvin, rødvin, mineralvand, andre soft drinks, øl, friskpresset appelsinjuice, limonade osv. Der er typisk 3 forretter, 2-3 hovedretter og 2 desserter, der alle serveres på midten af bordet, så man deler. Man skal ikke lade sig snyde af, at de første portioner ikke er store, tværtimod skal man forsøge at fordele sin appetit, så man kan være med hele vejen igennem og smage alt uden at blive forspist og overmæt.

Der er en venlig og professionel service fra et stort team af ofte yngre tjenere, og man skal ikke bevæge så meget som et øjenbryn for at få fyldt efter i glasset. I det hele taget er personalet en dejlig del af oplevelsen.

Man skal ikke bevæge så meget som et øjenbryn for at få fyldt efter i glasset
Man skal ikke bevæge så meget som et øjenbryn for at få fyldt efter i glasset. “Vores” tjener, Jiří (eller Jirka) har vi før haft fornøjelsen af at blive betjent af.

Der er selvfølgelig først friskbagt brød, derefter en omgang forretter, en eller to omgange hovedretter og dessert.

Friskt brød bagt på stedet, serveret med kørvelsmør
Friskt brød bagt på stedet, serveret med kørvelsmør

Den samlede pris inkl. drikkevarer er Czk. 1.345,- pr. person. Det svarer til kr. 410,-.

D. 15/7 2023 var menuen (den skifter hver weekend):

FORRETTER

 • Kroket af oksehøjreb, chipotlemayonnaise, sød kartoffelpuré
 • Blanding af salater, cikorie, fersken, appelsin, feta
 • Rejer, ingefær, chili, koriander

HOVEDRETTER

 • Regnbueørred, tørret tomat, basilikum, oliven, limeskum
 • Kalveculotte, confiteret kalkun, dijonsauce,
 • Grillede gulerødder, mynte, granatæble, cashewnødder, tomatpuré, koriander

DESSERTER

 • Rabarber-jordbær-cappucino, ingefær, lime, marengs
 • Profiterole, mandelcreme med chokolade, ristede mandler

Dagens Vine:

 • Prosecco Riondo, extra dry, Veneto
 • Hvid: Pinot Grigio , Casalforte, Veneto
 • Rød: Valpolicella , Casalforte, Veneto
Kroket af oksehøjreb, chipotlemayonnaise, sød kartoffelpuré – og Rejer, ingefær, chili, koriander
Kroket af oksehøjreb, chipotlemayonnaise, sød kartoffelpuré – og Rejer, ingefær, chili, koriander. Husk, at på både dette og de efterfølgende billeder er maden til 3 personer

Der var ikke sparet på rejerne, som blev serveret på en let salat af krydderurter og andet grønt. Rejerne havde været marinerede i noget lidt syrligt, der komplimenterede deres naturlige sødme, og den diskrete marinade i det grønne passede perfekt. Koriander kan jo dele vandene, men det var meget diskret. Jeg kan godt lide krydderurten og nød det.

Oksekroketten bestod af mørt og velkrydret kød, som var fint tilpasset det lille leje af sød kartoffelpuré, den hvilede på.

Blanding af salater, cikorie, fersken, appelsin, feta
Blanding af salater, cikorie, fersken, appelsin, feta

Den friske salat var sammensat af både milde og lidt bitre grønne blade, som var forfriskende og klædte oksehøjreb og rejer godt. Frugtens sødme komplimenterede den bitre cikorie, og i baggrunden satte saltet fra fetaen prikken over i’et.

Regnbueørred, tørret tomat, basilikum, oliven, limeskum
Regnbueørred, tørret tomat, basilikum, oliven, limeskum

De generøse stykker af filet af regnbueørred var perfekt stegt med flaget kød og sprødt skind. Tilbehøret var i virkeligheden en lille let kartoffelsalat peppet op med tørret tomat, oliven og krydderurter. Den lette limeskum med mynte i baggrunden havde en dyb og kompleks smag, hvor sødme og syrlighed holdt hinanden smukt i hånden.

Kalveculotte, confiteret kalkun, dijonsauce – og Grillede gulerødder, mynte, granatæble, cashewnødder, tomatpuré, koriander
Kalveculotte, confiteret kalkun, dijonsauce – og Grillede gulerødder, mynte, granatæble, cashewnødder, tomatpuré, koriander (som diskret kunne fjernes, hvis man ikke bryder sig om det)

Den konfiterede kalkun (til venstre i billedet) var intet mindre end en eksplosion af smag med en fin konsistens. Dybden i det veltilberedte kød var næsten svær at begribe, og havde jeg ikke vidst bedre, ville jeg have troet, at det var f.eks. okse. Kalkun ville i hvert fald ikke have været mit gæt.

Kalveculotten til højre havde været marineret i bl.a. hvidløg og må være tilberedt meget langsomt ved lav temperatur – måske sous vide – for at give et mørt og saftigt resultat med masser af smag.

Og endelig gulerødderne, nederst. Hvem skulle have troet, at gulerødder kunne tilberedes så lækkert med gode krydderurter og andre smagsgivere? Konsistensen havde godt bid, der var syre til stede, der matchede rodfrugtens naturlige sødme, og det skal granatæblekernerne nok have æren for.

Dijonsaucen havde kun et strejf af sennepssmag, mere prominent var de gode kalveben, den utvivlsomt var kogt på og derefter indkogt som nærmest en demi glace. Selvfølgelig var den en perfekt ledsager til kød og grøntsager.

Rabarber-jordbær-cappuccino, ingefær, lime, marengs – og Profiterole, mandelcreme med chokolade, ristede mandler
Rabarber-jordbær-cappuccino, ingefær, lime, marengs – og Profiterole, mandelcreme med chokolade, ristede mandler

Syrligheden fra både jordbær og især rabarber gik fornemt hånd i hånd med den bløde italienske marengs, der lige havde fået en svag bruning med en flamme. Det er første gang, jeg faktisk har nydt at spise rabarber, og havde der været en ekstra portion, havde jeg gladelig spist den.

De fine profiteroles – eller vandbakkelser – var bagt med et lille lag tempereret chokolade ovenpå, som gav en sprød og let bitter baggrund for mandelcremen, der virkelig smagte fint og nøddeagtigt.

Der er jo altid plads til is!
Der er jo altid plads til is! Og der var en “isbar” med to hjemmelavede varianter, til venstre med hindbær og jordbær, til højre med vanille og en smule karamel. Og nej, jeg kunne ikke dy mig!

Der er plads til 120 personer i alt, og som regel er der udsolgt. Man kan være heldig at få bord til brunchen med en dags varsel, men jeg vil varmt anbefale, at man booker bord i god tid, hvis man vil være sikker på at få plads.

Mlýnec er en del af Zátiší restaurantgruppen, som også omfatter restauranten V Zátiší. De har en klub, som det er gratis at melde sig ind i på hjemmesiden. Det giver flere fordele, bl.a. 10 % rabat på både vin og mad og en gratis køretur hjem, hvis man spenderer mere end Czk. 3.500,- pr. person. Når man bestiller bord med samme e-mailadresse som sit medlemskab trækker de automatisk rabatten fra på regningen.

Som nævnt koster hele herligheden Czk. 1.345,-, og skal jeg være ærlig, føler jeg det som et privilegium at kunne få hele denne oplevelse for, hvad der svarer til bare 400 danske kroner.
Som nævnt koster hele herligheden Czk. 1.345,-, og skal jeg være ærlig, føler jeg det som et privilegium at kunne få hele denne oplevelse for, hvad der svarer til bare 400 danske kroner.

Restaurant Mlýnec – bordbestilling direkte på hjemmesiden

Novotného lávka 9

Prag 1

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

 1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
 2. Markeder i Prag
 3. Om Prag Hoteller
 4. Metro og sporvogne i Prag
 5. Restauranter i Prag – gode spisesteder
 6. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
 7. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
 8. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
 9. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
 10. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
 11. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
 12. Børn i Prag
 13. Jul og julemarkeder i Prag
 14. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)
 15. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
 16. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
 17. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
 18. Kort over Prag
 19. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
 20. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
 21. Appen, du bare MÅ have: PID Litačka

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!