Om Prag Hoteller

af | 1. aug, 22 | Prag Hoteller, Prag Guide

De 3 hjemmesider Prag Hoteller, Prag Udflugter og Prag Eksperten er 3 sider af samme sag – eller 3 døre ind til samme butik, så at sige. De har dog hver sin vinkel, og her på Prag Hoteller er booking af hoteller til danske gæster med en service, du ikke finder andre steder, hovedtemaet.

Det hele begyndte d. 8. februar 2005. Jeg, Laus Sørensen, uddannet skolelærer og på det tidspunkt viceskoleinspektør i Aalborg, havde rejst til Prag så mange gange, at jeg var den person, andre mennesker søgte gode råd om Prag rejser hos.

Derfor besluttede jeg at oprette hjemmesiden Prag Eksperten, hvor jeg dels gav gode råd og vejledning og dels hjalp danske gæster med at finde ferielejligheder i Prag. Dengang var det ikke så overskueligt at finde en god ferielejlighed – sådan i det hele taget – og var man uheldig, risikerede man at få en helt anden lejlighed end den bestilte og i værste fald slet ingen, når man ankom efter en lang rejse. Jeg havde selv en del erfaring med at overnatte i netop ferielejligheder på mine mange rejser til byen og havde på den måde fået personlige kontakter til en del udlejere, et forhold som betød, at jeg kunne være sikker på, at det, der var bestilt, også var det, der blev leveret.

Prag Eksperten - Din Danske Rejsepartener

Oprindeligt forestillede jeg mig, at jeg ville have ganske få gæster, og at det fint kunne passes sammen med mit arbejde. Og sådan var det også i lang tid. Faktisk gik der nogle måneder, før den første gæst bookede en lejlighed gennem Prag Eksperten, men efterhånden kom der en smule gang i foretagendet, blandt andet gennem anbefalinger.

I 2006 skete der så det, at jeg blev kontaktet af et firma med speciale i søgemaskineoptimering (SEO). Det havde jeg aldrig hørt om før, men selvfølgelig gav det mening, at man kan forsøge at optimere sit indhold og sin struktur på en hjemmeside på en måde, som søgemaskinerne ”synes om”. Med jysk skepsis var jeg i begyndelsen noget afvisende, men firmaet havde en ”ingen virkning, ingen regning”-politik, som gjorde, at jeg lavede en aftale med dem.

Målet var, at kasseapparatet først ville klinge, når der i en måned havde været gennemsnitligt 60 unikke besøgende på hjemmesiden pr. døgn. Det var et svimlende tal i forhold til de ret få besøgende, jeg havde haft indtil da.

Det virkede! Efter nogle måneder steg aktiviteten betragteligt, både hvad angik besøgende på siden og også hvad angik faktiske bookinger. Jeg måtte skynde mig for at kunne følge med, da jeg jo samtidig havde et krævende arbejde, som jeg i øvrigt gradvist mistrivedes mere og mere i.

Derfor traf jeg en forholdsvis radikal beslutning i efteråret 2006. Jeg opgav det faste arbejde og den faste løncheck for at hellige mig arbejdet med danske turister på fuld tid.

Jeg rejste til Prag med en række aftaler med ejendomsmæglere, som kunne vise mig et udvalg af leje-lejligheder i min yndlingsbydel, Vinohrady (Prag 2), og da jeg rejste hjem igen, var det med en underskrevet lejekontrakt i tasken.

Sidste arbejdsdag på skolen oprandt. Jeg satte mit hus i Nørresundby til salg og begyndte at pakke. I januar 2007 kørte jeg sammen med min bror og en af hans kammerater til Prag i en flyttebil og åbnede det første ”hovedkvarter” her i Prag på adressen Blanická 6. Senere er jeg flyttet til en anden adresse i Vinohrady, men det er for så vidt mindre væsentligt.

Blanická 6, Prag 2 var min første faste adresse i Prag

Jeg var enormt heldig på to kerneområder, som jeg ikke så nemt kunne styre selv:

 1. Arbejdet med de danske gæsters bookinger og praktiske arrangementer var tidskrævende, men det passede som regel med en almindelig arbejdsuge på 40-50 timer. Nogle gange mindre, andre gange – f. eks. op til påske og efterårsferie – en hel del mere
 2. Den indtægt, det førte med sig, passede til de behov, jeg havde. Jeg kunne leve komfortabelt, betale min husleje osv., og jeg havde hverken økonomiske bekymringer eller en voksende formue. Det gik op, og sådan skulle det jo også være.

Allerede i løbet af den første sommer her i Prag blev jeg kontaktet af en dansker og en dansktalende tjekke om et samarbejde om ture og udflugter på dansk. De hed Helge og Pavel. Det var en kolossal fordel for alle parter:

Pavel og Helge er mine dygtige, pålidelige og troværdige turpartnere
Pavel og Helge er mine dygtige, pålidelige og troværdige turpartnere
 • Gæsterne, der jo var individuelt rejsende i små grupper eller par, fik nogle tilbud, som svarede til det, de kunne få med store grupperejser, men med den forskel, at vi lavede ture med et personligt indhold, forholdsvis små grupper og næsten en modsætning til de store og stereotype grupper, som masseturismen af og til består af.
 • Pavel og Helge kunne få bedre balance i økonomien, når deres egne bestillinger blev suppleret med mine – og der dermed var bedre indtægt på de enkelte udflugter
 • Jeg fik en supplerende indtægt ud af samarbejdet, jeg fik et par solide og troværdige samarbejdspartnere, som jeg oven i købet synes rigtig godt om på et personligt plan – og jeg fik et fundament for så småt selv at begynde at lave nogle ture som personlig, privat turguide. En opgave, jeg stadig sætter stor pris på!

På den måde blev hjemmesiden Prag Udflugter – danske ture og udflugter i og udenfor Prag født.  I første omgang markedsførte jeg udflugterne på Prag-eksperten.dk, men i 2008 oprettede jeg den dedikerede hjemmeside Prag-udflugter.dk

Som nævnt var mit udgangspunkt ved indkvartering af danske gæster i Prag ferielejligheder. Det havde i flere år været min egen foretrukne måde at rejse på.
Men når man er i servicebranchen og nogle gæster – helt rimeligt – efterspørger hotel i stedet for lejlighed, så giver det mening at efterkomme ønsket.

På den måde opstod hjemmesiden Prag-hoteller.dk i 2008. I dag samarbejder jeg med en tjekkisk hotelagent, som er helt usædvanligt ansvarsfuld, hjælpsom, imødekommende og ”medtænkende”, og dette samarbejde betyder, at også mine gæster kan være sikre på, at tingene fungerer gnidningsløst og tilfredsstillende. Jeg er stolt af mit hotelprodukt og vil opfordre dig til at prøve det!

Som det fremgår af den lange historie har tingene udviklet sig siden den spæde start i 2005. Men én ting er uændret: jeg bestræber mig på at holde mig orienteret om Prag og Tjekkiet, og jeg gør mig umage med at give mine gæster de råd og den vejledning, de har brug for. Booking osv. er ikke automatiseret som på de store portaler og tager derfor lidt længere tid. Men til gengæld får du som gæst kontakt med et levende menneske, der brænder for netop Prag som rejsemål. Skriver du, får du et personligt svar, og det er den samme person, du hører fra som sidst. Det er derfor, jeg også kalder mig ”Din Danske Rejsepartner”. Og det er den vigtigste måde, jeg adskiller mig fra ”maskinerne” på.

Og selvfølgelig også det, at jeg så vidt muligt har konkurrencedygtige priser!

Laus Sørensen– manden bag Prag Hoteller, Prag udflugter og Prag Eksperten

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

 1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
 2. Markeder i Prag
 3. Om Prag Hoteller
 4. Restauranter i Prag – gode spisesteder
 5. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
 6. Metro og sporvogne i Prag
 7. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
 8. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
 9. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
 10. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
 11. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
 12. Jul og julemarkeder i Prag
 13. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
 14. Børn i Prag
 15. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
 16. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
 17. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
 18. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
 19. Kort over Prag
 20. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!