Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod

af | 1. aug, 22 | Mad og Drikke, Prag Guide

Hvis du vil læse om restauranter i Prag i andre distrikter, så tjek denne artikel

Byens bedste distrikt? – og hvorfor jeg synes, man bør undgå at være nabo til Karlsbroen!

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!

Vi kender det alle. Når vi skal finde den bedste bolig til et ferieophold, uanset om det er hotel eller ferielejlighed, så spiller beliggenheden en vigtig rolle. Og jeg har gennem de mange år, jeg har hjulpet danske gæster med at få en god ferie i Prag, erfaret, at de fleste gerne vil bo så centralt som muligt. Faktisk er der mange, som ønsker sig at bo helt tæt på Karlsbroen, hvis det kan lade sig gøre. Det er der for så vidt ikke noget at sige til, Karlsbroen er for mange selve symbolet på Prag. Og jeg skal jo ikke fortælle gæsterne, hvor de har lyst til at bo – eller i hvert fald kun, hvis de spørger.

Og hvis de så gør det – spørger om min mening, altså? Ja, så ville jeg samtidig minde dem om, at ved Karlsbroen (især på Gammel By siden), er der i de fleste gader altid støj. Der er i perioder mange fulde folk i gaderne, som ikke kigger på klokken, før de råber eller synger. Der er endog meget langt mellem restauranter og gå-ud-steder, som har et lokalt stampublikum, fordi de fleste slet ikke er indrettet med priser og udvalg, de lokale finder interessant. Der er stort set kun butikker med souvenirs og varer, der henvender sig til turister. Hoteller er dyre.  Restauranter kan tage ublu priser for sekunda kvalitet. Området anses af de lokale mere som et tivoli end som en “ægte” bydel.

Karlsbroen er med rette berømt. Den er smuk, udsigten derfra er betagende, den er i det hele taget fantastisk. Men man skal nok få set Karlsbroen på sit besøg i Prag, også selv om man ikke lige bor ved den. Skulle jeg som turist vælge beliggenhed, ville jeg simpelthen vælge området fra. Jeg ville gerne bo i bydelen Nové Město (Nye by, grundlagt i 1348), som omkranser Gamle By. Her er langt flere lokale.

Allerhelst ville jeg bo i det, der bedst kan sammenlignes med Frederiksberg i København, Vinohrady – Prag 2. Ligesom hvis jeg skulle besøge København som turist, ville jeg tænke, at selvfølgelig skal jeg se Strøget og Tivoli, men jeg vil ikke bo der. Jeg ville foretrække roen en lille spadseretur derfra, f.eks. på Frederiksberg.

I de mange år, jeg har boet i Prag (siden 2007), har jeg boet i Prag 2. På to adresser, men hele tiden tæt på Náměstí Míru. Det skyldes simpelthen, at det er mit yndlingsområde i byen. Selvfølgelig er Den Gamle By (Staré Město) og Den Nye by (Nové Město, fra 1348) charmerende og spændende, og det er der, man finder de mest interessante seværdigheder – og så slotsområdet og Malá Strana, selvfølgelig.

Men når det bliver aften, og man har set sig mæt i seværdigheder og turister, er det rart at trække sig bare en lille smule tilbage. Náměstí Míru og I P Pavlova er i gå-afstand fra det gamle centrum eller kan nås med 1-2 stop på enten rød eller grøn metro.  Og selvfølgelig adskillige sporvognslinjer. Har man været i Prag før og dermed måske set de fleste seværdigheder, eller har man flere end 3 overnatninger, vil det være min varmeste anbefaling, at man ikke søger indkvartering tæt på Karlsbroen, men i stedet i Prag 2, Vinohrady. Medmindre man er natteravn og vil feste igennem de fleste aftener – og at man godt kan sove, selv om der er støj i nærheden af hotellet. Priserne på overnatninger i Prag 2 afspejler, at man ikke er lige ved Karlsbroen, så de er oftest en del lavere.

Vinohrady minder som nævnt lidt om Frederiksberg. Der er attraktive boliger, der er masser af byliv, og der er et publikum, som godt kan lide kvalitet. Det betyder, at der også er en mængde gode restauranter, caféer og barer, som på den ene side oftest har god kvalitet, men på den anden side har et prisniveau, som lokale finder rimeligt. En turistfælde, som satser på engangsgæster, der betaler for meget for for lidt og derfor ikke kommer igen, har ikke en chance her. Hvis ikke de lokale (tjekker og fastboende udlændinge som jeg selv) kommer igen og igen, kan de ikke overleve.

Jeg går ofte ud og spiser – og jeg er også ofte ret magelig, så jeg kommer selvfølgelig i mit nærområde.

Derfor kan du – synes jeg selv – godt regne med mine anbefalinger for dette område. De er selvfølgelig subjektive, båret af mine personlige præferencer mht. madtyper, betjening og atmosfære.

Restauranter i Prag 2 – Vinohrady

Følgende restauranter i Vinohrady er alle et besøg værd – og deres kvalitet svarer til deres priser. Rækkefølgen er tilfældig!

I denne gennemgang bliver jeg i nærheden af metrostationerne/sporvognsstoppestederne I P Pavlova og Náměstí Míru – simpelthen for at begrænse længden af denne artikel. Ellers kunne jeg blive ved, og ved, og ved…

Da restaurantbranchen er en af de brancher med størst udskiftning, kan det forekomme, at nogle af de nævnte restauranter vil være lukket eller ændret, når du læser denne artikel. Derfor vil jeg opfordre dig til at klikke på linket til restaurantens hjemmeside, så du kan tjekke, at den stadig er der.

Restaurant Kravín, Náměstí Míru 18

Restaurant Kravin i Prag 2 har både tjekkiske klassikere og internationale retter på kortet
Restaurant Kravin i Prag 2 har både tjekkiske klassikere og internationale retter på kortet

Tjekkisk restaurant, der kan betegnes som en Gastro Pub. Ølmæssigt fokuserer de på mærket Gambrinus fra byen Pilsner, blandt andet en ufiltreret udgave, men man kan også få serveret en Pilsner Urquell. Maden er dels opdaterede versioner af tjekkiske klassikere og dels mere moderne retter og international mad. Det er ikke en restaurant, der specialiserer sig i mad for veganere og vegetarer, men sidstnævnte gruppe kan få nogle lækre og mættende salater. Maden er lækker og veltilberedt, og Kravín gør noget ud af, at anretningen skal være både moderne og indbydende.

Daglig frokostmenu med lave priser. Spørg efter den, hvis du kommer til frokost, og de glemmer at give dig den.

Reservation anbefales, da de lokale flokkes til stedet om aftenen. Stort udeområde om sommeren. http://www.restauracekravin.cz/

Bila Krava (den hvide ko), Rubešova 10

Bila Krava er en steakrestaurant efter fransk forbillede
Bila Krava er en steakrestaurant efter fransk forbillede

Denne franskinspirerede restaurant specialiserer sig især i oksekød af Charolais racen, opdrættet i Tjekkiet. Deres steaks er blandt de bedste i byen, og selv om priserne kan findes lavere, så får man det, man betaler for. Vegetarer vil stort set gå forgæves, fans af rødt oksekød vil sikkert have lyst til at vende tilbage.

http://www.bilakrava.cz/en/

Masala Indian Restaurant, Rumunská 15

Masala Indian Restaurant på Rumunská
Masala Indian Restaurant på Rumunská

Der er masser af indiske restauranter i Prag. Nogle af dem har for høje priser, synes jeg. Det er ikke tilfældet hos Masala på Rumunská 15, som serverer autentisk mad og har en god betjening. Eneste ”anke” fra min side vil være, at hvis man ønsker sin mad tilberedt så stærk som i Indien, skal man være meget insisterende. Men du kan få det, som du vil have det, også med en behersket krydring. Vegetarer og veganere kan sagtens finde gode retter på kortet.

Der er gode frokosttilbud, og personligt er jeg glad for en Thali, som er en tallerken med flere forskellige elementer, f. eks. kylling, grøntsager, dal-suppe, salat, ris og naan-brød. Alt sammen i størrelser, der gør det realistisk faktisk at spise det, og til et pænt stykke under en dansk halvtredser.

https://masala.cz/en/

Kozlovna Tylak, Bělehradská 110

Den moderne Gastro Pub Kozlovna serverer blandt anden den sorte Kozel Øl, der er et hit hos mange danskere
Den moderne Gastro Pub Kozlovna serverer blandt anden den sorte Kozel Øl, der er et hit hos mange danskere

I samme bygning som Hotel Beranek finder man dette moderne bud på en Gastro Pub, drevet af Kozel bryggeriet. Derfor specialiserer de sig selvfølgelig i Kozel øl og serverer en upasteuriseret lys, en ufiltreret lys og en ufiltreret sort – samt en skiftende ”månedens øl”. Restauranten har et indbydende design, og de lokale myldrer dertil. Spisekortet har tjekkiske klassikere, men også salater, pastaretter, steaks, spare ribs – og den slovakiske specialitet ”halušky”, som minder om gnocchi med gedeost.

Daglig frokostmenu med lave priser.

http://www.kozlovnatylak.cz/

Paprika, Rumunská 16

Restaurant Paprika serverer mellemøstlige retter
Restaurant Paprika serverer mellemøstlige retter

Paprika er en lille restaurant i ”street food stil”. De har taget Middelhavsspecialiteter og gjort dem hurtige og nemme at servere, og det er mest et sted, man lige smutter ind og stiller sulten, mere end det er en restaurant, man sidder og hygger sig på det meste af en aften. De fleste retter er vegetariske. Man vælger sin hovedingrediens (f. eks. Falafel eller shawarma, vegansk eller kylling), derefter om det er pita, tortilla eller laffa, og til sidst stilen (klassisk, italiensk, amerikansk osv.). Det er hurtigt, friskt og billigt – og de lokale unge elsker det!

https://www.my-paprika.com/

Baifu, Bělehradská 75.

Baifu byder både på kinesiske retter og Running Sushi
Baifu byder både på kinesiske retter og Running Sushi

Kinesisk restaurant, som også serverer sushi. Både sushi fra a la carte kort og ”running sushi”, hvor et transportbånd sender retterne rundt, og man tager det, man har lyst til – indtil man er proppet.

Personligt går jeg efter Kina-maden, jeg sætter ikke tilstrækkelig pris på sushi. Maden er frisk, og priserne lavere end i det mere centrale Prag. Vegetarer og veganere kan sagtens spise her.

http://www.baifu.cz/

Gemüse Corner Kebab, Rumunská 28

Gemüse Kebab Corner er det sted, Prags kendere af kebab nævner først
Gemüse Kebab Corner er det sted, Prags kendere af kebab nævner først

Man kan få gennemsnitlig og acceptabel kebab overalt i Prag. Men da en ung tjekke for nogle år siden åbnede en ny bod inspireret af en særlig stil fra Berlin med hjemmelavede sager af høj kvalitet, skete der pludselig det, at man altid kunne se boden på lang afstand – pga. køen foran. Det var i Prag 4, men langt om længe er der kommet en 2’er i Vinohrady, og den var en succes fra åbningsdagen. Vil du have kebab på ”næste niveau”, så er det stedet.
Vegetarer bliver heller ikke snydt.

https://www.instagram.com/gemuse.corner/

Ristorante Leggero, Londýnská 29

Ristorante Leggero byder blandt andet på friske fisk og skaldyr
Ristorante Leggero byder blandt andet på friske fisk og skaldyr

Leggero drives af en venlig mand, Azer Hadžič, fra det tidligere Jugoslavien – genkend ham på skægget og det faktum, at han ikke er helt slank (men ikke fed). Han er hjælpsom og tager gerne mod spørgsmål eller forsøger at rette detaljer til, hvis du har særlige ønsker. Maden er Middelhavskøkken med fisk, skaldyr, pasta, risotto, salater og ægte Balkan-specialiteter som pljeskavice (en slags burger) og ćevapčići (en slags frikadeller). Vil man hellere have en mør og saftig steak af irsk oksekød, er det også en mulighed. Vinkortet har tjekkiske vine, kroatiske, bosniske, serbiske – og også fra de mere traditionelle vinlande.

Daglige frokosttilbud.

http://www.leggero.cz/

Vinohradský Parlament, Korunní 1

Vinohradsky Parlament er en stor gastro pub med masser af lokal atmosfære
Vinohradsky Parlament er en stor gastro pub med masser af lokal atmosfære

Prags store bryggeri, Staropramen, driver flere restauranter i byen, og Vinohradský Parlament er flagskibet. Restauranten er stor – i flere etager – men den en inddelt i flere rum, så man sidder ikke i noget, der minder om en håndboldhal. Der er masser af lokale gæster, og de hygger sig over øl og mad. De er ikke som sådan støjende, men forvent en livlig atmosfære. Øludvalget er selvsagt fra Staropramen, maden er både traditionel tjekkisk og også international. Retterne er appetitligt anrettet og priserne er fair. Ikke velegnet for vegetarer og veganere.

Daglige frokosttilbud.

http://www.vinohradskyparlament.cz/en/

Bruxx, Náměstí Míru 9

Bruxx er et lille stykke Bruxelles i hjertet af Vinohrady
Bruxx er et lille stykke Bruxelles i hjertet af Vinohrady

Lige ved en af Prags smukkeste pladser, Náměstí Míru, ligger et lille stykke Belgien. Bruxx har et godt udvalg af belgiske øl, heraf 9 på fad og mange andre på flaske. Priserne er langt lavere, end hvis du ville smage de samme øl i Danmark. Du kan også bede om et smagesæt med 4 øl.

Maden er selvfølgelig også belgisk, og har du en svaghed for f. eks. muslinger, er Bruxx det oplagte valg. Det samme gælder i øvrigt østers. Men der er selvfølgelig også supper, salater, fisk og kød samt et godt udvalg af desserter. Bruxx er ikke stedet for vegetarer og veganere.

Daglige frokosttilbud.

https://www.bruxx.cz/eng/

Grosseto, Francouzská 2

Grosseto serverer et stort udvalg af god italiensk mad, og om sommeren er den skønne have åben
Grosseto serverer et stort udvalg af god italiensk mad, og om sommeren er den skønne have åben

Grosseto er en af de ældste italienske restauranter i kvarteret. Her kan man få rigtigt gode pizzaer fra træfyret stenovn og hjemmelavede pastaretter i stort udvalg. Der er selvfølgelig også andre italienske retter på menuen, bl. a. gode supper, salater, kød og fisk. Desuden er der skiftende specialiteter, som regel tilpasset årstiden – de er værd at tjekke. Vinkortet har tjekkiske og italienske vine i godt udvalg – personligt nøjes jeg som regel med en karaffel af husets italienske Merlot til små penge.

I sommerhalvåret er den store og dejlige gårdhave åben – gå ikke glip af den! Uanset årstid er det tilrådeligt at reservere bord, restauranten har et stort og loyalt stampublikum.

https://www.grosseto.cz/en/

Aromi, Náměstí Míru 6

Aromi er forkælelse på meget højt niveau
Aromi er forkælelse på meget højt niveau

Aromi er en af Prags bedst kendte, men også en af de dyreste italienske restauranter. Den drives af den i Tjekkiet legendariske italiener Riccardo Lucque, som i mange, mange år har placeret sig som en spydspids i det italienske køkken her i landet. Aromi er ikke et pizzeria. Det er stedet, hvor man forkæler sig med de bedste råvarer, perfekt og som regel nænsomt tilberedt – og helst hånd i hånd med de lækre vine fra det store vinkort. Vil du nyde, og er du parat til at betale mere end ellers, er Aromi helt sikkert et godt bud. Og sammenligner man med priser på tilsvarende restauranter i Danmark, er det faktisk overkommeligt. Aromi tilbyder lækker morgenmad, mange lovpriser f. eks. deres Eggs Benedict.

Der er et særligt menukort til frokost – her er priserne lavere end på aftenkortet.

https://aromi.lacollezione.cz/en

Mlsnej Kocour, Belgická 42 (Kocour betyder hankat)

Mlsnej Kocour er en populær og traditionel tjekkisk ølstue - en Pivnice
Mlsnej Kocour er en populær og traditionel tjekkisk ølstue – en Pivnice

I Tjekkiet har man en rigtig pub-kultur på de mange ølstuer (pivnice på tjekkisk) – med det mener jeg, at der er en mere glidende overgang mellem ølstue og restaurant. I Danmark er et serveringssted oftest enten værtshus eller restaurant, sjældent en kombination. Her i landet, som i England, er der masser af steder, der fungerer fint som begge dele. Man kan gå ind for at få en øl, man kan gå ind for at spise – og man kan gøre begge dele. Ingen af tingene er underlige. Sådan er det på en pub, og sådan er det på en pivnice.

Mlsnej Kocour er en af de lokales favoritter – her er ofte fuldt hus, så det betaler sig at smutte forbi tidligere på dagen og bestille bord. Der er desuden en online reservationsformular på hjemmesiden.

Der serveres upasteuriseret Pilsner Urquell fra tanke og også den sorte Kozel.

Der er et varieret spisekort med både tjekkiske og internationale retter. Maden er veltilberedt og priserne absolut fair. Portionerne er ikke fedtede, så du kommer ikke til at gå sulten derfra, men vegetarer og veganere vil ikke bryde sig om restauranten.

Daglige frokosttilbud.

http://www.mlsnejkocour.cz/

Dish {fine burger bistro}, Belgická 26

Dish er en af Prags bedst kendte burgerrestauranter
Dish er en af Prags bedst kendte burgerrestauranter

I de senere år er såkaldte gourmet-burgere blevet en stor ting i Prag. En af de første restauranter, som lancerede fænomenet her, var Dish – og de har stadig førertrøjen på. Det diskuteres ofte og flittigt, hvor man får Prags bedste burger – og enige bliver vi sandsynligvis aldrig, for den slags er jo også subjektivt. Men sikkert er det, at Dish altid vil være med på diverse top 10 lister, og som regel helt forrest.

De har øl fra Únětický pivovar – og så er jeg jo glad!

Forvent ikke under nogen omstændigheder at kunne få bord til ”spisetid” uden reservation. Til gengæld er det enkelt at reservere online.

https://www.dishbelgicka.cz/

Pivovar Ossegg, Římská 45

Pivovar Ossegg er et af Prags bedste mikrobryggerier og maden følger øllets kvalitet
Pivovar Ossegg er et af Prags bedste mikrobryggerier og maden følger øllets kvalitet

Pivovar betyder jo bryggeri, og det er præcist hvad dette er – et fremragende mikrobryggeri i smukt moderniserede lokaler. Alene kælderen, hvor man også ser bryggeriudstyret, er grund nok til at besøge stedet. Det, og så selvfølgelig det gode øl, som er overraskende billigt. Her koster håndbrygget øl af gode råvarer ikke mere end på en almindelig pub. Prøv et smagesæt med 4 øl i 1 dl. portioner, så ved du, hvad du helst vil have mere af!

Spisekortet er ikke langt. Det er en god ting, synes jeg. Og når der står, at noget er hjemmelavet, så er det virkelig lavet helt fra bunden. Også maden har overraskende fair priser, især kvaliteten taget i betragtning.

Jeg vil ikke tøve med at skrive, at Ossegg er langt den bedste nyhed på restaurantscenen i Vinohrady i 2018!

https://praha.ossegg.com/

Madame Lyn vietnamesisk restaurant, Šafaříkova 18.

Madame Lyn serverer autentisk vietnamesisk mad
Madame Lyn serverer autentisk vietnamesisk mad

Den største ikke-europæiske indvandrergruppe i Tjekkiet er vietnamesere. Du møder dem ofte i kiosker og små-butikker.

Det vietnamesiske køkken er derfor også repræsenteret mange steder i Prag. Ofte i nogle lidt enkle og ”cafeteria-agtige” omgivelser. Det er der for så vidt ikke noget galt med, men når du er på ferie og vil ud at spise om aftenen, er det også meget rart, at stedet tager sig pænt ud. Det gør Madame Lyns restaurant.

Maden er original og veltilberedt, grøntsagerne er friske og sprøde, og priserne er bestemt ikke høje. Har du ikke prøvet det før, så overvej at bestille en Pho – en vietnamesisk nudelsuppe med kød eller tofu. Virkelig lækkert, og for nogen er det nok som et helt måltid. Vent med at bestille en hovedret til du har fornemmet, om suppen faktisk var nok.

Og i det hele taget: på de fleste asiatiske restauranter her i byen kommer hovedretten som regel på bordet, mens man spiser forret. Det er jeg træt af, så jeg insisterer på at beholde spisekortet på bordet og så først bestille hovedret, når jeg har spist forretten – hvis altså jeg ønsker at spise mere end en ret.

Vegetarer og veganere kan fint få en god aften hos Madame Lyn.

http://www.madamelynrestaurant.cz/

Beckett’s Irish Pub & Restaurant, Londynska 22

Beckett's er en pub og sportsbar i irsk stil med solid kost
Beckett’s er en pub og sportsbar i irsk stil med solid kost

Her i Vinohrady finder man et lokalt bud på en Irsk pub – så de har selvfølgelig Guiness og Pimms i fadølshanerne, foruden lokale øl fra Staropramen. Af og til er der live musik. Publikum hos Beckett’s er en blanding af lokale tjekker og expats, altså fastboende udlændinge. Mange kommer der bl. a. fordi der vises sportskampe på TV – flere forskellige ad gangen, som regel.

Men maden er bestemt også værd at nævne. De serverer bl. a. en god version af fish & chips, men også steaks, salater, kyllingevinger osv. Kan du lide en irsk morgenmad, er dette stedet. Vegetarer kan godt spise på Beckett’s, men veganere vil ikke bryde sig om stedet.

https://www.irishpubbeckettsprague.com/

Přátelé Wine Friends, Rumunská 27

Přátelé Wine Friends kombinerer ofte den gode vin med rolig live musik
Přátelé Wine Friends kombinerer ofte den gode vin med rolig live musik

Til sidst i denne gennemgang vil jeg nævne en af de mange hyggelige vinbarer, man finder i området. Tjekkerne drikker nemlig ikke kun øl. På Přátelé Wine Friends finder du både tjekkiske og internationale vine. Der er af og til live musik af den rolige slags på programmet. Sammen med vinen kan du bestille småretter og snacks, nærmest i en slags tapas-stil. F. eks. patéer, oste, oliven og andet godt. Betjeningen er altid venlig, og de vejleder gerne på engelsk, hvis du vil prøve lokale vine og ramme noget, der falder indenfor din smag. Der er selvfølgelig også “åbne” vine, som serveres pr. glas. Har du en øldrikker med i gruppen, så kan vedkommende selvfølgelig få en kold fadbamse til lav pris!

http://pratelewinefriends.cz/

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

  1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
  2. Markeder i Prag
  3. Om Prag Hoteller
  4. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
  5. Restauranter i Prag – gode spisesteder
  6. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
  7. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
  8. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
  9. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
  10. Metro og sporvogne i Prag
  11. Jul og julemarkeder i Prag
  12. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
  13. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
  14. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
  15. Børn i Prag
  16. Kort over Prag
  17. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
  18. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
  19. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
  20. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)

Seneste Kommentarer

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!