Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant

af | 11. maj, 23 | Mad og Drikke, Prag Guide

Ngô restaurant lå oprindeligt i Prag 8, Karlin, men er nu flyttet til Vinohrady, et stenkast fra Náměstí Míru.

Som bekendt er der mange vietnamesiske restauranter i Prag, og de er som regel udmærkede. Men straks, man træder indenfor hos Ngô, kan man mærke, at de er “next level” – lidt mere indbydende, lidt mere moderne, lidt mere detaljeorienterede. Det skulle vise sig, at maden også er lidt lækrere.

Jeg blev budt velkommen af en venlig tjener (værten?), som talte engelsk, tjekkisk og vietnamesisk. Jeg fik et udmærket bord ved siden af baren, så jeg kunne følge godt med i det hele.

Menuen var lidt af en udfordring, for der var stort set ikke noget, jeg ikke havde lyst til at bestille. Du kan se menuen her: https://ngorestaurant.cz/. Vær opmærksom på, at hvis du holder musen stille over de forskellige retter, der måske har lidt for fantasifulde navne, kommer der en glimrende beskrivelse til syne på tjekkisk og engelsk.

Tjeneren anbefalede ”Walking Duck”, “Stegt andebryst med vores marinade med citrongræs og galangal. Risnudler, icebergsalat, ristede jordnødder, stegte løg, sojaspirer, rød peberfrugt, perila. Serveres med vores blidt søde sojasauce.”

Men jeg blev fristet af deres ”Familiemiddag”, som er et udvalg af retter. Den slags serveres ofte kun, hvis der er flere gæster ved bordet, men her kunne man faktisk få lov til at bestille til bare én person – så er prisen Czk. 395,-, hvilket jeg synes er helt rimeligt. Jo flere personer, der er, jo billigere er det pr. person. Det er også helt rimeligt. Sammensætningen skifter jævnligt, hvis ikke dagligt, og man får nogle valgmuligheder. Jeg besluttede mig for omelet (fast ret), ris, suppe, grøntsager med tofu og and.

De serverer fadøl fra Vinohradsky Pivovar, og det går man jo aldrig fejl af. Men jeg havde lyst til rødvin. Der er to valgmuligheder pr. glas eller karaffel, og jeg sprang ud i en halv liter Primitivo til Czk. 277,-. Den kom hurtigt på bordet. Både bouquet og smag mindede mig langt mere om en god Nebbiolo fra Piemonte end en Primitivo, og der kunne man jo føle sig snydt. For mig var det helt omvendt, og efter min mening er det en usædvanligt elegant vin til prisen. Den kommer jeg til at bestille igen.

Maden kom på bordet. Det var lidt af et festmåltid at få præsenteret, og duftene skærpede appetitten!

Det lille stykke omelet havde en fin smag, var velkrydret og de friske urter komplimenterede det perfekt.

Suppen havde stykker af kylling og var virkelig balanceret krydret. Jeg anede måske en ganske lille smule chili i baggrunden, men ikke så meget, at det kradsede – mere så det lige skærpede smagsløgene.

De stegte grøntsager med tofu var lidt af en joker for mig, for jeg er egentlig ikke gode venner med tofu. Som regel synes jeg, det bare er (ganske vist sundt) fyld uden ret meget smag og konsistens, men her var det marineret eller krydret på en måde, der var rigtig lækkert, og det var stegt lige præcist nok til at have en god konsistens. Grøntsagerne var tilpas sprøde, og det hele lå i en sauce/marinade, der understøttede det perfekt.

Retten med and lignede umiddelbart grøntsagsretten (bortset fra tofu/and), men krydring og marinering var helt anderledes, og det blev således bare endnu en lækker variation.

Portionsstørrelsen var helt perfekt. Jeg kunne godt have fået mere ris uden beregning, men det passede fint til min appetit. Jeg blev mæt uden at føle mig fyldt til randen.

Lige når man træder indenfor, virker restauranten ikke ret stor. Men der er et familiebord i et åbent baglokale, og bevæger man sig ud mod den hyggelige have/patio, er der i korridoren også fundet plads til nogle borde foruden selvfølgelig bordene i haven. Der var ikke ret mange gæster, da jeg kom omkring 18:45, men efterhånden kom små og større grupper myldrende, og det var helt klart en fordel at have bestilt bord, hvilket kan klares online. Jeg bemærkede i øvrigt, at de cocktails, jeg ellers ikke havde lagt mærke til på drinks menuen, var populære, for der var virkelig travlt med shakeren bag baren. Det må jeg overveje næste gang.

For der bliver helt sikkert en næste gang, og gerne snart. Man kan sagtens finde billigere vietnamesiske restauranter i Prag. Ngô er måske 20-25 % dyrere end gennemsnittet, men så heller ikke mere, og for de få ekstra Koruna får man bare så meget mere, når det kommer til den gode restaurantoplevelse!

De har i øvrigt også en skiftende frokostmenu med fair priser – den skal prøves!

Ngô Restaurant

Jugoslávská 661/23, 120 00 Vinohrady

Åbent søndag-onsdag 11:30-22:30, torsdag-lørdag 11:30-23

www.ngorestaurant.cz

https://www.instagram.com/ngo_restaurant_prague

https://www.facebook.com/ngorestaurantprague/

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!

Alle indlæg i Blog og guide – de mest læste først

 1. Information om Corona i Prag og Tjekkiet
 2. Markeder i Prag
 3. Om Prag Hoteller
 4. Metro og sporvogne i Prag
 5. Restauranter i Prag – gode spisesteder
 6. Valuta i Tjekkiet: den tjekkiske Koruna
 7. Prag 2 – Vinohrady: Restauranter i overflod
 8. The Eatery – bedst værdi for pengene i Prag?
 9. Bilist i Prag og Tjekkiet – kør selv ferie
 10. Floden i Prag: Moldau (på tjekkisk Vltava)
 11. Prags Distrikter – hvor skal man som turist bo i Prag?
 12. Børn i Prag
 13. Jul og julemarkeder i Prag
 14. Restaurant Grand Cru, Prag 1 (anmeldelse)
 15. Velkommen til Stalinstadt (i dag: Eisenhüttenstadt)
 16. Restaurant Mlýnec – gourmet ved Karlsbroen
 17. Ngô restaurant – Vietnamesisk familiedrevet restaurant
 18. Kort over Prag
 19. En halv dag ved Vyšehrad – med og uden kunstig intelligens
 20. Ribs of Prague – restaurant med speciale i ribben
 21. Appen, du bare MÅ have: PID Litačka

Du vil måske synes om…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book dit hotel hos Prag Hoteller

Hvis du ønsker at booke et hotel til en konkurrencedygtig pris hos en dansker, der står til rådighed med råd og vejledning og har boet i Prag siden 2007, arbejdet med Prag som rejsemål for danskere siden 2005 og har opbygget et renommé som hæderlig og troværdig, så bed om et uforpligtende tilbud til din næste rejse allerede nu. Det koster dig intet!