I en af Gamle Bys mest turist-trafikerede gader, Melantrichova, finder man nogle restaurantlokaler, som gennem min tid i Prag har haft forskellige gode koncepter, men alligevel ikke kunne overleve. En del af forklaringen er måske, at man ikke kan kigge ind i restauranten fra gaden, men skal gennem en lang foyer, før det i øvrigt udmærkede lokale åbner sig foran én.
Sidste forsøg på stedet var den virkeligt gode og helt originale kinesiske restaurant med Sichuan-køkken, Tong Shun Ju. Restauranten var så autentisk, at den primært blev besøgt at kinesiske turister, og dem har vi jo ikke haft i mere end 3 år. Det overlevede restauranten ikke.
Før den var der en grill/steak-restaurant med et ”spis-og-drik-hvad-du-orker” koncept. Den var drevet af Gastro Group, der bl.a. også står bag La Casa Argentina, La Bodeguita Del Medio, La Republica, Dutch Pub og mange andre. Kvaliteten var god, og som gæst fik man virkelig fuld værdi for sine penge. Men der var sjældent fyldt, og til sidst lukkede den. Det var dér vi var en stor gruppe her fra denne Facebook-side, der mødtes til en hyggelig aften med mad og drikke tilbage i påsken 2014.
Jeg savner begge de forrige restauranter.
Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. De nye ”beboere” er restauranten Ribs Of Prague, som jeg besøgte for nylig. Som navnet udtrykker, specialiserer de sig i ribben i mange afskygninger, og stik imod tidens tendenser vil jeg anbefale vegetarer at finde et andet spisested. Bortset fra et par salater i afdelingen for tilbehør har de intet at komme efter.
Kødspisere kan vælge mellem svineribben og svineknæ i 7 forskellige varianter, herunder – det grinte jeg af – en såkaldt ”Marokkansk” version. Jeg gætter ellers på, at hverken knæ eller ribben fra svin har nogen stor fremtid i Marokko. Ribbenene kan bestilles i portioner á 500 g (Czk. 339,-) eller 1000 g (599,-). For mig var 500 g. rigeligt, men er man flere, kan man jo vælge at bestille et udvalg til deling. Et svineknæ koster Czk. 399,-.
Der kan desuden vælges lamme-spareribs, okse-spareribs, kalve-spareribs og en burger med pulled pork.
Jeg valgte svine-ribben i varianten ”Spicy” med røget chili. Ville jeg være gået all in på krydringen, kunne jeg også have valgt ”Hot” med Carolina Reaper chili, og det skulle jeg måske have gjort. De ”Spicy” spareribs var mildt krydrede, men smagte virkelig godt. Kødet var saftigt og mørt – det faldt af benene – og det havde tydelig smag af trækulsgrillen, der står ude i selve restauranten og er der, hvor maden færdigtilberedes, inden den serveres. Ribbenene blev serveret med en lille coleslaw, en bbq-sauce og en lille ”salat” af urter, jeg ikke helt kunne identificere.
Som tilbehør valgte jeg Trøffel pommes frites (Czk. 129,-). Man kan selvfølgelig også få almindelige pommes frites (Czk. 69,-), og det vil jeg vælge næste gang. Trøffel-varianten med parmesan smagte temmelig meget af peberrod og overhovedet ikke af trøffel. Men bortset fra det var de sprøde og gode.
Fadølshanerne indeholder Pilsner Urquell fra tanke (Czk. 65,- for en halv liter), sort Kozel (samme pris) og alkoholfri Birrel (Czk. 64). Der er selvfølgelig også soft drinks, cocktails og vin.
Da jeg ankom klokken 18:20, var der ikke mange mennesker i restauranten, men den blev gradvist fyldt op i løbet af de par timer, jeg brugte, og flere gæster måtte gå forgæves. Så det er nok klogt at reservere bord, hvilket kan klares online.
Betjeningen var venlig og hjælpsom, og alle talte udmærket engelsk. Efterhånden som temmelig store grupper dukkede op, fik de dog travlt, og man skulle være lidt tålmodig. Det går jo også, især hvis man ikke er løbet tør for øl i glasset. Med andre ord, bestil din næste øl, før glasset er tomt
Efter min mening er prisniveauet særdeles rimeligt, og jeg vil nærmest kalde det billigt i det specifikke område af byen.
Holder de priserne på nogenlunde det aktuelle niveau, og kan de opretholde kvaliteten og den gode stemning, har restaurantlokalerne måske fundet den ”beboer”, der kan holde ud i lang tid.
Melantrichova 5, Prague 1 11000
0 kommentarer