Togrejse til Prag

Se udvalget af hoteller

Informationer om togrejser fra Prag Eksperten

En togrejse til Prag kan være hyggelig, afslappende og spændende. Undervejs kan du nyde de varierede landskaber, du passerer, og især turen gennem Tjekkiet er smuk og fascinerende, når du kører langs med Elben i det tidlige aftenlys.

Nattog mellem Danmark og Prag

Der har tidligere været nattog mellem Danmark og Prag.
For tiden er den mulighed desværre ikke til rådighed.

Priser for togrejser til Prag og bestilling af billetter:

For at få den bedste pris er det vigtigt at bestille i god tid, men generelt kan man tidligst få en reservation 3 måneder før hjemkomstdatoen. Når du tjekker billetter for priser og tider, skal du være opmærksom på følgende:

  • Der er for tiden ikke direkte tog hele vejen fra Danmark til Prag. Find den forbindelse med færrest antal togskift, men tjek samtidig, at der er tid nok at skifte i
  • Overvej, om du skal bestille billet i 2 bidder: fra din hjemby til Flensburg, og derefter fra Flensburg til Prag
  • Tjek hos mere end én leverandør. Jeg anbefaler, at du tjekker hos DSB, Deutsche Bahn og České dráhy (de tjekkiske statsbaner)

 

Priseksempler, indsamlet 22/7 2023

Jeg har tjekket priser på togbilletter på ovenstående dato fra de tre leverandører, der er nævnt ovenfor. Jeg har tjekket cirka 3 måneder forud (første halvdel af oktober). Din søgning på andre datoer og med en anden tidsfrist før rejsen kan give helt andre resultater.

Især eksemplet med Flensburg som afrejsestation booket gennem České dráhy viser, at det kan svare sig at tjekke flere leverandører.

Fra København til Prag, tur/retur (der er valgt samme tidspunkter hos alle leverandører)

DSB: kr. 1.292,-

Deutsche Bahn: kr. 1.266,-

České dráhy: kr. 1.236,-

 

Fra Flensburg til Prag, tur/retur (hertil skal naturligvis lægges din transport til Flensburg). En fordel er, at der kan vælges et direkte tog fra Flensburg til Prag!

DSB: kr. 1.041,-

Deutsche Bahn: kr. 1.020,-

České dráhy: kr. 748,-

Børn yngre end 16 år rejser gratis ifølge med forældrene – dette gælder gennem Danmark og Tyskland. På denne del af turen betales kun pladsbilletter. På turen gennem Tjekkiet betales også for billetten, men alt i alt er det meget billigt at have børnene med på togrejser til Prag.

Forbehold: ovenstående priseksempler og betingelser er, hvad jeg har fået oplyst. Jeg kan ikke drages til ansvar for, at der evt. foretages ændringer.

Prag Ekspressen

Tidligere fandtes der et direkte tog mellem Århus og Prag – det blev kaldt Pragekspressen og var komfortabelt og hyggeligt. Det var et tjekkisk tog med kupeer og spisevogn, og det havde sin egen helt hyggelige stemning. Det findes desværre ikke mere, og som man kan se af køreplanerne ovenfor, så er der nu altid 1 eller flere skift undervejs. Årsagen er den enkle, at toget ikke var hurtigt nok, og derfor mindskede fleksibiliteten for de øvrige tog i løbet af dagen. Der er desværre ikke lige nu udsigt til, at der igen kommer direkte tog mellem Danmark og Prag.

Find dit hotel hos Prag Hoteller

Find dit hotel her til fair priser

Prag Hoteller tilbyder gode og velvalgte hoteller i Prag til fair priser og med en god og personlig service i hele processen.

Det er derfor mange gæster vender tilbage igen og igen!

Tag på tur med Prag Udflugter

Tag på opdagelse på dansk med Prag Udflugter

Alle – uanset om man booker indkvartering gennem Prag Hoteller eller ej – er velkomne til at deltage i det store udvalg af ture og udflugter på dansk i og udenfor Prag.
Her er overskuelige gruppestørrelser og guider, der kan deres stof. Ikke noget med at lire et manuskript af og skynde sig videre. Vi fortæller med et glimt i øjet og tilpasset dagens gruppe.